Miért mi?

A Borsodwood Kft. egy európai viszonylatban középméretű, Magyarországon nagynak számító flexibilis, lombos fa fűrészüzemet üzemeltet. A 2015-ben felépült üzem több mint 20.000 m2 – en terül el a miskolci Európa Center Üzleti és Logisztikai Parkban.

Az üzem vezetése figyelembe véve a technológia-, környezeti- és piaci viszonyokat, elsősorban a magyar-, európai- és távol-keleti piaci igényeknek megfelelő szélezetlen- és szélezett fűrészárut, valamint egyéb asztalosipari alapanyagot, vasúti talpfát és parkett frízt gyárt. A fűrészüzemben elsősorban bükk-, és tölgy rönk kerül feldolgozásra, időszakosan más fafajokat is használunk: például kőris, akác, cseresznye és vörös tölgy.

Az alkalmazott technológia környezetbarátként jellemezhető, mely elsősorban abban mutatkozik meg, hogy a bekerülő anyag 100%-ban hasznosul. A lehető legkisebb mértékű a fosszilis energiahordozók felhasználása, ugyanis a fűrészüzemből a faapríték mint tüzelőanyag egy 3 MW-os Binder típusú biomassza kazánban kerül elégetésre, amely az épület fűtését szolgálja, továbbá a gőzölő- és szárító kamrák energiaellátását biztosítja.

Az ügyfelek magas szintű kiszolgálása érdekében, társaságunk igény esetén vállalja a szállítmányozás teljes körű lebonyolítását.